ALLE SOORTEN ACTIVITEITEN

Wanneer je in Parga verblijft, kun je leuke uitstapjes ondernemen naar bijvoorbeeld de mooie Zagoria-streek in de bergen van Epirus. In de directe omgeving van Parga vind je diverse authentieke dorpjes, waar je de echte Griekse sfeer kunt proeven. De plaatselijke bevolking is zeer gastvrij en altijd wel in voor een praatje. Deze streek is ook een waar paradijs om te wandelen, trektochten te maken door de diepe steile bergkloof én voor activiteiten als houtvlot-rafting, kayaktochten, mountainbiking, paardrijden, boogschieten en parapente . Voor de zwemmers zijn er de vele rivieren en stromen zodat u de fascinerende sensatie kunt ervaren van zwemmen in kristalhelder koel bergwater in combinatie met de warme Griekse zon met als niet te missen hoogtepunt de natuurlijke zwemwateren onderaan “de torens van Papingo”.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Allereerst het kasteel van Parga, gebouwd op een rots rond 1450. Hier vestigde men zich met behulp van de Noormannen, die in die tijd de baas waren in de Ionische Zee. Het is twee keer verwoest en uiteindelijk herbouwd door de Venetianen. Dichtbij Parga in het plaatsje Antoussa ligt het kasteel van Ali-Pasha. Ali-Pasha van Ioannina heeft het in 1814 laten bouwen onder supervisie van de Italiaanse bouwkundige Monte leone. Het interieur is bijna helemaal bewaard gebleven. De kanonnen zijn van Engelse en Russische makelij.

De Myceense tombe werd ontdekt in het gebied Kiperi en stamt uit 1400 voor Christus. Daardoor weet men dat de Mycene er in die tijd geleefd hebben. Het klooster van Vlachernon is een byzantijns klooster, gebouwd in de 12e eeuw na Christus. Het is een van de mooiste plekken in de omgeving van Parga. In het museum van Parga wordt o.a een icoon van de maagd Maria van Vlacheron bewaard, die stamt uit 989 na Christus. Het unieke kerkje ten noorden van Parga in Saint Sostis is ook bezienswaardig.

FOTO’S

VIDEO’S

MEER INFORMATIE EN / OF RESERVEREN?

Voor meer informatie en / of reserveringen kunt u ons bellen op +32 – 498 – 85 76 53 of mailen naar info@villaparga.com. U kunt ook van onderstaand contactformulier gebruik maken en dan nemen wij spoedig contact met u op.